Dagelijks al het Willem II nieuws voor jou verzameld!

Het Zilveren Bal toernooi

Is er op voetbalgebied iets mooiers dan bekervoetbal? De FA Cup in Engeland, de Copa del Rey in Spanje en bij ons de KNVB beker zitten elk seizoen vol verrassingen, maar zijn in het hedendaagse voetbal slechts een troostprijs. Vroeger was er de Zilveren Bal, een beker die meer aanzien had dan de (K)NVB beker en die als een echte hoofdprijs werd gezien. Het (K)NVB bekertoernooi werd toentertijd aan het eind van het seizoen tegelijk gespeeld met de kampioenscompetitie. Hierdoor deden de beste clubs van Nederland vaak niet mee. In 1901 kwam het Rotterdamse Sparta met het…

Lees verder op Willem II.nl: Het Zilveren Bal toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *