Dagelijks al het Willem II nieuws voor jou verzameld!

‘Deschamps vreest voor duel tegen Nederland’

Frankrijk wist haar eerste EK-duel met 1-0 te winnen van Oostenrijk. Vrijdag staat het duel met Nederland op het programma, en bondscoach Didier Deschamps en is daar niet gerust op.

Waar de Fransen namelijk maandagavond hun eerste groepswedstrijd afwerkten, was Oranje al een dag eerder aan de beurt. Het team van Ronald Koeman speelde al om 15:00 uur tegen Polen en heeft daardoor ruim een dag langer de tijd om te herstellen. Deschamps weet dat dit kan uitmaken.

“We kunnen tevreden zijn met dit resultaat, maar moeten alweer denken aan onze tweede wedstrijd tegen een tegenstander die dertig uur meer de tijd heeft gehad om te herstellen”, zo liet de bondscoach van Frankrijk na de wedstrijd daarom weten op de persconferentie.

Het duel met Oostenrijk ging voor Frankrijk allerminst eenvoudig. Dankzij een eigen doelpunt van oud-Ajacied Maximilian Wöber kwam het nog in de eerste helft op een voorsprong te staan en die gaf het niet meer weg. Oostenrijk drong nog wel aan, maar kwam er niet doorheen.

“Het is goed om te starten met een zege op een gelijkwaardige tegenstander. We hebben ze goed onder druk gezet en de score geopend, daarna hadden we onze voorsprong moeten uitbreiden. Maar over het algemeen gezien ben ik positief gestemd.” Frankrijk en Nederland staan gedeeld bovenaan in de groep.

Het bericht ‘Deschamps vreest voor duel tegen Nederland’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *